Stress op de werkvloer

Stress op de werkvloer wegnemen

Omgaan met werkstress, het is niet voor iedereen even eenvoudig. Veel mensen ervaren stress op de werkvloer, maar weten niet hoe ze hier grip op moeten krijgen. ttif & werk helpt hierbij. Het is voor werkgevers van belang om stress bij werknemers vroegtijdig te herkennen en weg te halen. Dit is essentieel om aanhoudende stress te vermijden.

Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Daarnaast moet je als werknemer tijdig kunnen aangeven wanneer het je te veel wordt. Het begint allemaal bij een goede, open communicatie. Wij ondersteunen in het volledige proces middels diverse effectieve coachingsvormen.

Stress op de werkvloer herkennen

Het is soms lastig om te bepalen of iemand simpelweg erg gedreven is, of dat hij zich verplicht voelt om overmatig veel projecten op te pakken. Heb je als werkgever het gevoel dat je iemand al vaker een workaholic hebt genoemd? Dan is het een goed idee om even een gesprekje te voeren. Wij kunnen de werkgever en werknemer hierin op alle vlakken ondersteunen. Zo bieden wij onder andere werkdruk coaching aan om betere grip te krijgen op de dagelijkse werkzaamheden.

Omgaan met werkstress

Werkgeluk staat gelijk aan geen tot weinig stress op de werkvloer. Het is essentieel om je gelukkig te voelen op je werk en ook nog eens goed te kunnen presteren. Hier hebben zowel werknemer als je werkgever baat bij. Stress op de werkvloer hoeft niet altijd direct gerelateerd te zijn aan je baan. Het kan ook te maken hebben met privéomstandigheden. Dit brengen we samen met de werknemer in kaart, zodat we een effectieve oplossing kunnen aanbieden. Zo bieden we ook effectieve coaching aan voor een optimale work-life-balance. Bij ttif & werk kan je terecht voor een optimale ondersteuning.

Als werkgever kan je stress op de werkvloer voorkomen

Het is als werkgever mogelijk om stress op de werkvloer te voorkomen of aan te pakken. Door werknemers te observeren en met ze in gesprek te gaan kom je vaak al snel achter belangrijke zaken. Omgaan met stress op het werk is alleen mogelijk als werknemer en werkgever elkaar goed begrijpen. Dankzij een goede observatie kan het bijvoorbeeld opvallen dat iemand vaak vermoeid is, geprikkelde reacties geeft of vaak over werkt. Dit kunnen signalen zijn dat de werknemer te veel werkdruk ervaart. Wij kunnen helpen hier weer grip op te krijgen.

Meer weten over omgaan met werkstress? Contact ons

Wij bieden effectieve coaching voor allerlei vraagstukken op de werkvloer. Vul ons contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op!

Focus op nieuw perspectief en resultaat

Persoonlijke aandacht en individuele coaching

Een vaste coach uit de regio

Kennis en kwaliteit

Proactief en heldere rapportages

Een volgende stap in de loopbaan

Succesverhalen

Traject van Marcel Hallo ik ben Marcel. Ik was ‘eerste bedrijfsauto technicus’ bij Scania, maar door fysieke beperkingen kwam ik in de Ziektewet terecht. Van daaruit kwam ik in aanraking met ttif…
Janneke opnieuw aan de slag binnen de zorg dankzij de begeleiding van mobiliteitscoach Jeanette. Het succesverhaal van Janneke Bolland Twee jaar geleden werd Janneke Bolland aan haar schouder geopereerd, door…
Een duidelijk doel voor ogen: van re-integratie tweede spoor naar een nieuwe baan met minder stress Re-integreren na een burn-out kan een uitdaging zijn, maar het kan ook een kans…