Loopbaanadvies

Voor perspectief en zicht op de kansen en mogelijkheden in de loopbaan.

Is jouw werknemer op zoek naar groei of verbreding, maar weet hij of zij nog niet precies in welke richting? Overweegt jouw werknemer een carrièreswitch en is er hulp nodig bij de aanpak? Dan biedt het loopbaanadviesgesprek van ttif & werk uitkomst. Praktisch, snel en zeer efficiënt. Eén gesprek van 1 tot 1,5 uur.

Het resultaat? Inzicht in de positie en mogelijkheden van de werknemer op de arbeidsmarkt. Breng je werknemer daarom vandaag nog in beweging.

Snel informatie nodig?

"*" geeft vereiste velden aan

Scania

ttif & werk heeft de afgelopen periode verschillende re-integratie en outplacementtrajecten in onze organisatie succesvol verzorgd. Het bureau is naar onze volle tevredenheid ingezet en door de korte lijnen is het prettig samenwerken.

Focus op nieuw perspectief en resultaat

Persoonlijke aandacht en individuele coaching

Een vaste coach uit de regio

Kennis en kwaliteit

Proactief en heldere rapportages

Een volgende stap in de loopbaan

Hoe ziet loopbaanadvies bij ttif & werk eruit?

Als basis voor het uitgebreide adviesgesprek met de coach, vult de werknemer vooraf drie online testen in. Dit kan gewoon vanuit huis of op het werk op een tijdstip dat voor de werknemer het beste uitkomt. De online testen zijn onder andere gericht op de persoonskenmerken, de beroepswensen en -vaardigheden en het leervermogen bij de betreffende werknemer.

De uitkomsten van de testen komen aan bod in een uitgebreid persoonlijk gesprek met de coach. Dit gesprek duurt maximaal 1,5 uur. De werknemer bespreekt de huidige werksituatie, zijn of haar ambities, competenties, kwaliteiten en mogelijkheden. Het doel van de coach is samen met de werknemer de richting te bepalen en een effectieve route uit te stippelen voor een optimale en succesvolle loopbaan.

Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Wat levert loopbaanadvies op voor een werknemer?

Door dit nieuwe perspectief is jouw werknemer gemotiveerd, heeft energie voor 10 en is zich bewust van zijn of haar kwaliteiten en competenties. Het resultaat is een uitgebreid adviesverslag. Hierin staat onder andere wat mogelijke vervolgstappen zijn voor een betere invulling van de huidige functie, nieuw werk bij jou als werkgever of een volgende stap in de loopbaan.

Voor wie is loopbaanadvies bedoeld?

Het loopbaanadviesgesprek is bedoeld voor werknemers die zicht willen op hun arbeidsmarktpositie en/of zich oriënteren op een volgende stap in hun loopbaan binnen of buiten de eigen organisatie.

Veelgestelde vragen

Wanneer jouw werknemer op zoek is naar groei en niet exact weet in welke richting, kan loopbaanadvies goed van pas komen. Hierbij gaat de werknemer in gesprek met een coach om te bespreken waar zijn of haar kansen liggen. Het resultaat van dit efficiënte gesprek is inzicht krijgen in de positie en de mogelijkheden van de werknemer op de arbeidsmarkt.

Loopbaanadvies is handig wanneer een werknemer wil groeien, maar nog niet weet op welke manier. Op basis van de uitkomsten van het gesprek met de coach is de werknemer bewust van zijn of haar kwaliteiten en heeft de werknemer nieuw perspectief. Voordeel voor de werkgever is dat de werknemer dan weer meer gemotiveerd is en energie voor tien heeft.

Loopbaanadvies is bedoeld voor werknemers die willen groeien en zichzelf en hun kwaliteiten beter willen leren kennen. Zo krijgen zij zicht op hun positie op de arbeidsmarkt. Op die manier kunnen zij hun eventuele vervolgstappen beter in beeld brengen. Dit kan zowel binnen als buiten de organisatie zijn.

Momenteel wordt er gewerkt aan nieuw aanbod voor subsidie voor loopbaanadvies. Hiervoor heeft de Rijksoverheid verschillende onderwijsinstellingen een subsidieverzoek gedaan. De verwachting is dat dit nieuwe aanbod in de eerste maanden van 2022 beschikbaar komt en loopt tot het einde van het jaar.

Ook bij ontslag is het mogelijk om een loopbaanadvies aan te vragen. Juist dan is het goed om een beeld te krijgen over waar jouw krachten en mogelijkheden liggen. Bovendien kom je er op die manier achter welke positie je inneemt op de arbeidsmarkt en dat is zeer belangrijk om te weten wanneer je op zoek gaat naar nieuw werk.

Bij ziekte is het eveneens aan te raden om een loopbaanadviesgesprek te doen. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer is het goed om te weten wat exact de mogelijkheden van de werknemer zijn. Kan hij of zij doorgroeien in het bedrijf of is een functie elders wellicht meer geschikt? Dat wijzen de resultaten van het uitgebreide adviesverslag uit.

Voor loopbaanadvies hanteert ttif & werk een tarief van €395. Dit is exclusief 21% btw. Let wel: Dit tarief is een richtprijs. Wanneer de klant bepaalde wensen en behoeften heeft tijdens het traject, kan de prijs nog worden aangepast.

Soms zijn de kosten voor loopbaanadvies aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. De coaching moet dan wel specifiek over jouw loopbaan of beroep gaan en je moet het zelf hebben betaald. Kosten boven de €250,- zijn in dat geval aftrekbaar. Betaalt iemand anders, bijvoorbeeld de werkgever? Dan heb je geen recht op aftrek.

Direct een offerte opvragen?

Wij vertellen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen. Vul jouw naam en telefoonnummer in. Wij bellen jou dan zo snel mogelijk terug om jouw wensen te bespreken voor een offerte op maat.

Neem contact op!

"*" geeft vereiste velden aan

Succesverhalen

Lees hier het verhaal van Marrie. Mijn naam is Marrie en ik woon in Leiden. Ik ben op een gegeven moment uitgevallen voor mijn eigen werk om medische redenen en…
“Ik ben weer aan het werk dankzij de juiste begeleiding en steun van mijn mobiliteitscoach.” Het succesverhaal van Rick Janssen Sinds 1 oktober 2019 heeft Rick Janssen via het tweede spoor weer…
Lees hier het succesvolle plaatsingsverhaal van Ton Falkenburg. Ton is een 57 jarige man die in 2016 is uitgevallen voor zijn eigen werk vanwege mentale beperkingen. In juli 2017 werd…