Ruud en zijn succes

Een duidelijk doel voor ogen: van re-integratie tweede spoor naar een nieuwe baan met minder stress

Re-integreren na een burn-out kan een uitdaging zijn, maar het kan ook een kans bieden om te groeien en een nieuwe start te maken. Dit is precies wat Ruud heeft gedaan via ttif & werk. Hij had een duidelijk doel voor ogen: een baan vinden die uitdagend is maar minder stressvol, zodat hij niet opnieuw thuis zou komen te zitten met een burn-out. In dit artikel delen we hoe hij dit doel heeft bereikt en wat we hiervan kunnen leren.

Een loopbaancoach tweede spoor die er voor je is

Het traject van Ruud begon met een kennismaking met zijn coach en een uitgebreide intake. Hij was meteen onder de indruk van zijn coach, die hem een luisterend oor bood en optimistisch was. Dit maakte het traject persoonlijk en aangenaam.

Re-integratie tweede spoor: arbeidsmarktoriëntatie en passende functies

Samen met zijn coach heeft Ruud gekeken naar wat voor soort functie bij hem zou passen en minder stress zou opleveren. Ze hebben stap voor stap gekeken naar wat hij graag zou willen en wat niet. Vervolgens hebben ze gekeken naar mogelijke beroepen en branches die bij hem pasten.

Een concreet stappenplan voor tweede spoor: van opstellen cv naar solliciteren

Vervolgens was het tijd voor actie. Ruud heeft samen met zijn coach een concreet stappenplan opgesteld, van het opstellen van zijn cv tot het vullen van zijn LinkedIn-profiel. Met hulp van zijn coach heeft hij dit allemaal gedaan. Zijn inspanningen op het gebied van zijn online zichtbaarheid hebben uiteindelijk vruchten afgeworpen, want zijn huidige werkgever heeft hem via LinkedIn gevonden.

Maatwerk bij tweede spoor is mogelijk

Ruud kijkt tevreden terug op zijn traject. “Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn traject. Natuurlijk omdat deze succesvol is afgerond, maar ook door de rustige aanpak van mijn coach. Voor mij werkte het bijvoorbeeld beter om vaker en korter een coachafspraak te plannen, dan eens in de drie weken een uitgebreide sessie. Voor mij was dat een stok achter de deur waardoor ik gemotiveerd bleef”, aldus Ruud.

Succesvol traject tweede spoor

Re-integreren kan een uitdaging zijn, maar het kan ook een kans zijn om te groeien en een nieuwe start te maken. Zoals het verhaal van Ruud laat zien, is een duidelijk doel voor ogen hebben en werken met een coach die er voor je is, een belangrijk onderdeel van een succesvol traject. Met een concreet stappenplan en maatwerk kan re-integratie succesvol zijn en kan het leiden tot een nieuwe baan met minder stress.

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?