Succesvolle re-integratie tweede spoor voor de zorg

Als werkgever in de zorgsector kan langdurige uitval van een medewerker voor de nodige uitdagingen zorgen. Wij begrijpen echter hoe hoog de werkdruk is en hoe emotioneel en fysiek belastend het werk kan zijn voor zorgmedewerkers. De vergrijzing en druk op de arbeidsmarkt spelen ook een rol, wat leidt tot langdurige uitval en verzuim in de zorgsector. Maar wat als een langdurig uitgevallen medewerker niet meer terug kan keren naar zijn of haar eigen werk? Dan bieden wij de oplossing met ons tweede spoor traject.

re-integratie tweede spoor voor de zorg

Zij gingen je voor

Logo Fokus

Professionele begeleiding bij tweede spoor voor de zorg

Onze loopbaancoaches hebben ruime ervaring in het begeleiden van medewerkers uit de zorgsector bij een duurzame re-integratie vanuit het tweede spoor. Wij begrijpen dat zorgmedewerkers vaak uit passie voor het vak in deze sector willen blijven werken. Daarom kijken we samen met jou als werkgever en de medewerker altijd goed naar de mogelijkheden. Onze loopbaancoaches zijn betrokken en hebben echte aandacht voor de medewerker en de specifieke situatie in de zorgsector. Samen werken we naar een succesvolle re-integratie met een passende functie die past bij de medewerker. Ook richting werkgever is de loopbaancoach er om te ondersteunen en te adviseren.

Tweede spoor: het traject

Onze tweede spoortrajecten bieden op maat gemaakte ondersteuning op basis van de ondersteuningsbehoeften en doelstellingen van de medewerker. We bieden de medewerker ruimte om de nieuwe situatie een plek te geven en ondersteunen hen bij het verwerken van emoties die gepaard gaan met het verlies van hun baan. Dit helpt hen bij het ontwikkelen van een positieve mindset voor hun re-integratie.

Onze loopbaancoaches helpen de medewerker om op een nieuwe manier naar hun carrièremogelijkheden te kijken en zich te richten op wat er mogelijk is in plaats van wat er niet meer is. Dit omvat het ontdekken van nieuwe mogelijkheden, het verkennen van andere sectoren en het identificeren van hun sterke punten en vaardigheden die relevant zijn voor verschillende banen. Door deze nieuwe perspectieven en kansen te benadrukken, blijft de medewerker optimistisch en gemotiveerd tijdens hun zoektocht naar een nieuwe baan in het kader van re-integratie.

Met onze op maat gemaakte ondersteuning en begeleiding naar nieuwe kansen helpen wij medewerkers in het tweede spoor bij het vinden van een nieuwe baan die aansluit bij hun doelen en interesses, in het kader van re-integratie.

Ieder tweede spoor traject kent 4 fases. Hoe deze fases worden ingedeeld en hoelang iedere fase duurt is afhankelijk van de behoefte en ontwikkeling van de werknemer. Wat is het beoogde resultaat? En hoe snel kan de werknemer zich ontwikkelen? De werknemer en onze loopbaancoach hebben gemiddeld drie weken lang sessies van 1 uur om invulling te geven aan de zoektocht naar een passende en duurzame baan.

De resultaten van tweede spoor

Ons tweede spoor traject is succesvol gebleken: maar liefst 71% van de kandidaten tweede spoor vindt een nieuwe, passende baan met onze hulp.
Onze coaches zijn constant in overleg met werkgever en werknemer voor het meest optimale resultaat.

We bieden:
• Hoog plaatsings- en succespercentage van 71% op nieuw werk
• Nieuw werk: passend en duurzaam
• Persoonlijke begeleiding door een vaste loopbaancoach
• Heldere rapportages voor jou als werkgever

Wil jij weten hoe onze kandidaten hun tweede spoor traject hebben ervaren? Lees dan eens de succesverhalen.

Waarom tiff & werk?

Heb jij als werkgever te maken met langdurige uitval van een medewerker in de zorgsector? Wij helpen je graag bij het vinden van een passende oplossing. Wij zijn een betrouwbare en ervaren partner die begrijpt hoe belangrijk het is om een medewerker te begeleiden bij een succesvolle re-integratie. Onze loopbaancoaches zorgen voor een persoonlijke benadering en hebben oog voor de specifieke situatie van de medewerker en jou als werkgever in de zorgsector. Wil jij meer weten over tweede spoor? Lees dan ook eens onze blog tweede spoor: hoe werkt dat? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over ons tweede spoor traject voor de zorgsector.

Vraag advies aan

Heb je behoefte aan advies over re-integratie tweede spoor voor jouw zorgmedewerker? Wij bieden je graag de ondersteuning aan die je nodig hebt. Of je nu vragen hebt over de wetgeving, het traject zelf of over hoe je het beste kunt omgaan met de situatie, wij helpen je graag verder. Vul hiernaast jouw gegevens en vraag of verzoek in. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Liever bellen? Neem dan contact met ons op via 020 – 562 63 64.

Jouw contactgegevens

"*" geeft vereiste velden aan

Veelgestelde vragen

Het tweede spoor traject is een professionele begeleiding van een medewerker die langdurig uitgevallen is en niet meer terug kan keren naar zijn of haar eigen werk. De loopbaancoaches van tiff & werk hebben ruime ervaring in het begeleiden van medewerkers uit de zorgsector bij een duurzame re-integratie vanuit spoor twee.

In het tweede spoor traject gaat een loopbaancoach samen met de medewerker aan de slag met de zoektocht naar nieuw, passend werk. Er zijn vier fases in het traject en deze worden ingedeeld en hoelang iedere fase duurt is afhankelijk van de behoefte en ontwikkeling van de werknemer. Het beoogde resultaat is het vinden van een passende en duurzame baan.

Het tweede spoor traject van tiff & werk is succesvol gebleken, 71% van de kandidaten tweede spoor vindt een nieuwe, passende baan met de hulp van de coaches van tiff & werk.

Als werkgever in de zorgsector kan langdurige uitval van een medewerker voor de nodige uitdagingen zorgen. tiff & werk is een betrouwbare en ervaren partner die begrijpt hoe belangrijk het is om een medewerker te begeleiden bij een succesvolle re-integratie. Onze loopbaancoaches zorgen voor een persoonlijke benadering en hebben oog voor de specifieke situatie van de medewerker en jou als werkgever in de zorgsector.

Het tweede spoor traject van tiff & werk is uniek omdat het maatwerk biedt in trajecten en ruimte geeft om plek te geven aan de nieuwe situatie. Bovendien bieden onze loopbaancoaches nieuw perspectief en denken in kansen, wat in combinatie met maatwerk ervoor zorgt dat de medewerker weer aan de slag kan in een functie die bij hem of haar past.