Tweede spoor

Samen op zoek naar nieuw en passend werk.

Download onze flyer!

Met ons tweede spoor traject helpen we werknemers aan een nieuw perspectief op de arbeidsmarkt. Snel én duurzaam. In onze visie is het van belang dat de werknemer zelf de regie houdt over zijn of haar eigen re-integratie 2e spoor. De vaste coach adviseert, coacht, ondersteunt en faciliteert. De werknemer zit zelf aan het stuur.

Hierbij draait het voor ons om veel meer dan voldoen aan Wet verbetering poortwachter: wij begeleiden de werknemer richting een volgende stap in de loopbaan naar nieuw werk. Resultaatgericht, kwalitatief, snel, proactief en met aandacht!

Via ttif & arbo, waarmee ik eerder heb samengewerkt, kwam ik in contact met ttif & werk voor een 2e spoortraject. Ook nu is mijn ervaring weer: ttif & werk levert kwaliteit en doet altijd net dat stapje meer. Zeer tevreden over hoe dit traject gelopen is!

Hannelies Brasz, HR Havebo B.V.

71% van onze kandidaten vindt nieuw werk

Ervaren en betrokken coach uit de regio

Iedere drie weken een coachsessie

Uitgebreide rapportage na iedere sessie

Focus op perspectief en resultaat

Een volgende stap in de loopbaan

Jobport

In de trajecten tweede spoor maken wij bij voorkeur gebruik van het vacaturezoeksysteem Jobport. Jobport is voor de coach een ondersteunende tool in de begeleiding van de kandidaat bij het ontwikkelen van alle relevante vaardigheden gericht op het vinden van nieuw werk. Gedurende het traject heeft de kandidaat toegang tot Jobport voor het maken van testen, zoeken naar vacatures en bijhouden van sollicitatieactiviteiten.

TTIF Tweede spoor
Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Veelgestelde vragen

Een tweede spoor traject is een re-integratie traject dat bedoeld is voor door ziekte uitgevallen werknemers. Wanneer een werknemer door ziekte niet meer de eigen functie bij de huidige werknemer kan uitvoeren, wordt er onder begeleiding gezocht naar passend werk bij een andere werkgever. Dit is dan ook het doel van een re-integratie traject tweede spoor. Re-integratie bij de huidige werkgever wordt eerste spoor genoemd, re-integratie bij een andere werkgever wordt tweede spoor genoemd.

Een re-integratie tweede spoor traject is een wettelijke verplichting voor de werkgever en wordt ingezet wanneer een eerste spoor traject niet succesvol is gebleken bij het re-integreren van de uitgevallen werknemer. Re-integratie tweede spoor wordt minimaal 8 weken en maximaal 52 weken ná de arbeidsongeschiktheidsverklaring ingezet.

Tijdens het tweede spoor traject bouwt de werknemer een dossier op waaruit blijkt wat de gemaakte inspanningen en uitdagingen zijn. Ná 104 weken ziekte wordt door het UWV het dossier van de re-integrerende werknemer beoordeeld. Bij een positieve beoordeling wordt getracht het re-integratie traject alsnog succesvol te laten worden. Wordt het dossier negatief beoordeeld, dan zal er een salarissanctie volgen.

Re-integratie tweede spoor kan op een aantal verschillende manieren stoppen. Wanneer het traject succesvol is afgerond en de werknemer re-geïntegreerd is, dan zal het tweede spoor traject vanzelfsprekend gestopt worden. Een tweede spoor traject kan ook (tijdelijk) gestopt worden wanneer de toestand van de werknemer verslechtert m.b.t. gezondheidsklachten. Is de werknemer langer dan 2 jaar ziek, dan is de werkgever wettelijk toegestaan om de werknemer te ontslaan wegens ziekte en stopt het tweede spoor re-integratie traject.

Bij een tweede spoor traject hebben zowel de werknemer als werkgever rechten en plichten waaraan zij moeten voldoen. Deze rechten en plichten zijn opgenomen in de Wet Verbetering Poortwachter.

In principe ligt de leeftijdsgrens op minimaal 65 jaar als het gaat om sollicitatieplicht. Tot die tijd is het re-integratie traject tweede spoor dan ook bedoeld. Wordt dit traject tot de leeftijd van 65 jaar niet gevolgd, dan loopt de werknemer risico op loonsancties.

De duur van een re-integratie tweede spoor traject is afhankelijk van de situatie waarin de werknemer zich bevindt. De omvang van elke situatie met de daarbij behorende uitdagingen varieert. Een tweede spoor traject is minimaal voor 6 maanden en duurt maximaal een jaar.

Direct een offerte opvragen?

Wij vertellen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen. Vul jouw naam en telefoonnummer in. Wij bellen jou dan zo snel mogelijk terug om jouw wensen te bespreken voor een offerte op maat.

"*" geeft vereiste velden aan

Succesverhalen

Een duidelijk doel voor ogen: van re-integratie tweede spoor naar een nieuwe baan met minder stress…
Lees meer
Een frisse start in een totaal andere werkomgeving! Re-integreren vanuit de ziektewet in coronatijd. Dat is…
Lees meer
Ik doe waar ik goed in ben en heb een baan gevonden die past bij mij…
Lees meer