Hoe ziet on the job coaching eruit?

Intake gesprek op de werkplek

Bij on the job coaching wordt het eerste gesprek, de intake, gehouden op de eigen werkplek van de werknemer. Dit zorgt voor een vertrouwde omgeving waarin de werknemer zich op zijn gemak voelt. Tijdens dit belangrijke gesprek is niet alleen de coach aanwezig, maar ook de leidinggevende van de werknemer. Samen bespreken ze de doelstellingen van de coaching en formuleren ze een plan van aanpak dat aansluit bij de behoeften en doelen van de werknemer.

Concreet actieplan

De coach loopt mee met de werknemer op de werkvloer om een beeld te krijgen van het werk en de aandachtspunten. Aanvullend maakt de coach een analyse van de werkzaamheden. Na de observatie en analyse stelt de coach een persoonlijk actieplan met doelstellingen op. Dit plan vormt de basis van de coachsessies. Het aantal sessies is afhankelijk van de uitkomsten en het beoogde doel.

Gerichte coaching

Houd rekening met 2 à 3 sessies en 1 evaluatiesessie na een paar maanden. Tijdens de coachsessies bespreekt de werknemer praktijksituaties met de coach waarop tips en handvatten volgen. De coach geeft de werknemer elke sessie opdrachten mee gericht op ontwikkeling van vaardigheden en een efficiëntere invulling van de werkzaamheden. Tussendoor is er ook contact met de leidinggevende om de voortgang te bespreken.

Blijf in contact voor voortdurende ondersteuning

Naast de normale coachsessies staat de coach altijd klaar om vragen te beantwoorden en ondersteuning te bieden wanneer dat nodig is. Of het nu gaat om het bespreken van nieuwe uitdagingen op de werkvloer of het geven van advies over specifieke situaties, onze coaches zijn er om te helpen. Door regelmatig contact te houden, kunnen werknemers blijven groeien en zich ontwikkelen, zelfs nadat het formele coachtraject is afgerond. We geloven in de kracht van voortdurende ondersteuning om blijvende verbeteringen op de werkplek te bevorderen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over on the job coaching of om een afspraak te maken voor een intakegesprek.

Het belang van on the job coaching voor werknemers

On the job coaching biedt werknemers unieke voordelen die verder gaan dan traditionele trainingen. Door directe begeleiding op de werkplek kunnen werknemers hun vaardigheden in realtime verbeteren, wat resulteert in snellere groei en ontwikkeling. Dit soort coaching verhoogt niet alleen de betrokkenheid en motivatie van werknemers, maar bevordert ook een cultuur van continu leren en verbeteren binnen de organisatie.

Praktische tips voor het implementeren van on the job coaching

  1. Formuleer duidelijke doelstellingen: Bepaal welke specifieke vaardigheden of competenties je wilt verbeteren bij werknemers met behulp van On the Job Coaching.
  2. Zorg voor goede match tussen coach en werknemer: Peil ook bij de werknemer of hij of zij een klik heeft met de coach. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat de werknemer zich comfortabel voelt tijdens het coachtraject en daadwerkelijk nieuwe stappen wil ondernemen.
  3. Creëer een ondersteunende omgeving: Zorg ervoor dat leidinggevenden en collega’s de coaching ondersteunen en een cultuur van continu leren stimuleren.
  4. Monitor en evalueer regelmatig: Houd de voortgang van de coaching bij en pas indien nodig het plan aan om ervoor te zorgen dat de doelstellingen worden behaald.
  5. Bied follow-up en ondersteuning: Zorg voor mogelijkheden voor werknemers om hun nieuwe vaardigheden toe te passen en blijf hen ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling.
Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Blijvend resultaat door persoonlijke intensieve begeleiding

Werkgever en werknemer ontvangen aan het eind van het traject een concreet advies inclusief tips & tricks om het werk blijvend zo optimaal mogelijk uit te voeren. Bij ttif & werk gaan wij altijd voor een blijvend resultaat. Daarom organiseren wij bij voorkeur met zowel werknemer als werkgever een evaluatie na 3 maanden. Vragen of meer weten over ttif & werk? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*