Hoe werkt fit en vitaal naar je pensioen?

De werknemer krijgt een uitgebreide coachsessie met een ervaren coach van ttif & werk, gericht op het bevorderen van hun gezondheid en welzijn op de werkplek. Voorafgaand aan de coachsessie vult de werknemer drie testen in. De uitkomsten maken onderdeel uit van de coachsessie. Met behulp van deze tests kan de coach een globaal beeld vormen van de gezondheid van de werknemer en specifiek advies geven voor het verbeteren van hun gezondheid. Met als uiteindelijke doel dat de werknemer fit en vitaal naar zijn of haar pensioen kan werken. Daarnaast komen ook de volgende onderwerpen aan bod: fysieke en mentale gezondheid, loopbaan, balans werk/privé, werkgeluk en toekomstige financiële situatie.

Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Onderwerpen die Aan Bod Komen

Naast de testresultaten behandelt de coachsessie verschillende cruciale onderwerpen, waaronder:

1. Fysieke en Mentale Gezondheid

Onze coaches gaan in gesprek over de huidige gezondheidstoestand van de werknemer en mogelijke verbeterpunten voor een gezondere levensstijl, zoals voeding, beweging en stressmanagement.

2. Loopbaanontwikkeling

We gaan kijken naar wat je tot nu toe hebt gedaan in je loopbaan en kijken naar welke mogelijkheden er zijn voor de toekomst en hoe je kunt groeien. Samen stellen we doelen op en maken we een plan om deze doelen te bereiken.

3. Balans Werk/Privé

Onze coaches gaan samen met de werknemer op zoek naar een evenwicht tussen werkverplichtingen en persoonlijke behoeften. We bespreken manieren om werk en privéleven beter te balanceren en stress te verminderen.

4. Werkgeluk

Samen met de werknemer wordt gekeken naar factoren die bijdragen aan werktevredenheid en welzijn op de werkvloer. We onderzoeken wat de werknemer motiveert en wat hen voldoening geeft in hun werk, en hoe dit kan worden versterkt.

5. Toekomstige Financiële Situatie

Er wordt nagedacht over een financiële planning en voorbereiding op het pensioen. Samen met de coach bekijkt de werknemer hoe ze hun financiële situatie kunnen optimaliseren en zich kunnen voorbereiden op een stabiele toekomst.

Samen formuleren van antwoorden

De werknemer werkt samen met de coach aan het vinden van antwoorden op belangrijke vragen, zoals:

  • Hoe kan ik duurzaam inzetbaar blijven naarmate ik ouder word?
  • Is mijn huidige werk nog geschikt voor mij op de lange termijn?
  • Zijn er privézaken die mijn energie op het werk beïnvloeden en hoe kan ik daarmee omgaan?
  • Welke stappen moet ik nemen om ook na mijn pensioen fit en vitaal te blijven?

Vastlegging en vervolgstappen

Alle uitkomsten en aanbevelingen worden vastgelegd in een uitgebreid verslag, waarna de werknemer en leidinggevende gezamenlijk aan de slag gaan met de vervolgstappen. Zo kunnen werknemer en werkgever grip houden op het traject en is voor beide partijen inzichtelijk wat ze kunnen doen.

Wat is het is resultaat?

Na de coachsessie heeft de werknemer zicht op welke stappen hij of zij kan nemen om fit en vitaal richting het pensioen toe te werken. De werknemer neemt zelf de regie over zijn of haar inzetbaarheid en de mogelijke invulling van de loopbaan. Dit zal leiden tot meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit.

Voor wie is fit en vitaal naar je pensioen bedoeld?

Deze coachsessie is geschikt voor werknemers met een leeftijd vanaf 55+. Vanaf deze leeftijd vinden er veel veranderingen plaats en vragen andere onderwerpen om aandacht. Voor deze groep is het uitermate belangrijk om stil te staan bij een goede voorbereiding op de toekomst. Zowel fysiek als mentaal.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*