Wat is een loopbaanscan?

Een loopbaanscan is een een soort GPS voor je carrière. Het is een handig instrument waarmee je als werknemer helderheid krijgt over welke kant je op wilt met je werk. Door middel van vragen en testjes krijg je inzicht in je competenties, interesses en persoonlijkheid. Onze deskundige loopbaanadviseurs analyseren de resultaten en bieden waardevol advies om jouw carrière naar nieuwe hoogten te tillen. Met een loopbaanscan leg je dus de basis voor weloverwogen loopbaankeuzes en een leuke baantoekomst.

Persoonlijke aandacht en individuele coaching

Bovendien zoomen we tijdens deze loopbaanscan in op de drijfveren van de werknemer. We kijken of deze drijfveren aansluiten op het huidige werk en welke leer- of ontwikkelbehoefte de werknemer heeft. De uitkomst van deze loopbaancheck kan leiden tot een waardevollere invulling van de huidige functie of een volgende stap binnen of buiten de organisatie.

De werknemer krijgt tijdens deze loopbaanscan persoonlijke aandacht en individuele coaching van een vaste coach uit de regio. De focus ligt op nieuw perspectief en resultaat, waarbij kennis en kwaliteit, pro-activiteit en heldere rapportages een belangrijke rol spelen.

Waar bestaat het loopbaanonderzoek uit?

Tijdens de loopbaanscan komen de werknemer en de betreffende coach drie keer samen voor een individuele sessie. Hierbij worden er een aantal belangrijke zaken wat betreft loopbaanmogelijkheden uitgebreid geschetst.

Naast deze individuele sessies omvat het loopbaanonderzoek ook een grondige analyse van de loopbaanmogelijkheden van de werknemer. De coach zal diep ingaan op de kwaliteiten, ambities en talenten van de werknemer, met als doel deze te versterken en te benutten. Bovendien worden tijdens de sessies relevante functies besproken die aansluiten bij de kwaliteiten en doelen van de werknemer. Tot slot zal de coach de werknemer helpen bij het zoeken naar concrete en geschikte vacatures die passen bij zijn of haar profiel en loopbaanwensen.

Uitkomsten van de loopbaancheck

Uiteraard moet de loopbaanscan ook daadwerkelijk resultaten gaan opleveren. Het doel is dan ook om na afloop te kunnen stellen dat de werknemer gemotiveerd is en blijft en dat hij of zij zich bewust is van zijn of haar kwaliteiten, drijfveren, talenten en ambities.

Bovendien is het de bedoeling dat de werknemer weet wat zijn of haar huidige positie op de arbeidsmarkt is en zich bewust is van de kansen die zich hier voordoen. Het loopbaanonderzoek is dan ook erg interessant voor werknemers die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt of werknemers die vanuit verzuim een nieuwe baan zoeken.

Praktische tips voor het ondergaan van een loopbaanscan

  1. Wees open en eerlijk tijdens de gesprekken met de loopbaanadviseur.
  2. Neem de tijd om de testen en vragenlijsten zorgvuldig in te vullen.
  3. Denk vooraf na over je doelen en verwachtingen van de loopbaanscan.
  4. Sta open voor nieuwe inzichten en feedback van de adviseur.
  5. Neem de uitkomsten serieus en gebruik ze als basis voor toekomstige loopbaanbeslissingen.
Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Voor wie is de loopbaanscan interessant?

De loopbaanscan is een geweldig hulpmiddel voor werknemers die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt en nieuwsgierig zijn naar hun volgende carrièrestap. Maar het is ook perfect voor diegenen die na een periode van verzuim weer aan het werk willen en op zoek zijn naar een nieuwe baan. Met de loopbaanscan kun je helder krijgen welke richting je op wilt en welke mogelijkheden er zijn voor een succesvolle carrière. Heb je nog vragen of wil je meer weten over een loopbaanscan? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*