Johan en zijn succes

In de spotlight: Johan! Lees hier het succesverhaal van Johan.

Mijn naam is Johan, 52 jaar , getrouwd en ik heb een dochtertje. In januari 2016 ben ik uitgevallen voor mijn eigen werk in verband met fysieke klachten. Mijn werk werd gewoon te zwaar en kon ik niet meer uitvoeren. Dat betekent dat je op een gegeven moment in een tweede spoortraject komt en te maken krijgt met een re-integratiebureau dat je gaat helpen naar werk te zoeken dat je nog wel kan doen. Ik werd gekoppeld aan ttif & werk en Fred Bos werd mijn begeleider.

Traject van Johan

Wij zijn samen op zoek gegaan naar passend werk en ik dacht dat ik dat had gevonden, maar dat bleek helaas niet zo te zijn. Ik heb samen gezeten met Fred en mijn bedrijfsarts en deze werkzaamheden besproken. Hierbij kwamen we tot de conclusie dat dit nieuwe werk te zwaar was.

Ik solliciteerde veel en werd ook uitgenodigd voor gesprekken, maar steeds bleek na gesprekken dat de baan niet passend was voor mij.
Omdat ik een technische achtergrond heb richtte ik me steeds op technische functies en kwam zo in contact met Carreermakers. Ik heb daar gesprekken gehad en Fred heeft ook met hen gesproken om de mogelijkheden voor mij te bespreken. Uiteindelijk ben ik in een proces gekomen via Carreermakers die mij gingen opleiden tot In-Home monteur Total Connectivity. Ik heb de opleiding gevolgd, ben geslaagd voor alle onderdelen en wordt op dit moment nog verder ingewerkt, maar ben ook al zelfstandig op pad gestuurd om bij mensen thuis werk te verrichten. Het is voor mij een carrièreswitch geworden waar ik weer energie van krijg.

Advies van Johan

Mijn advies aan iedereen die overweegt een carrièreswitch te maken ; bespreek de mogelijkheden met je re-integratieadviseur en schakel deze in om je te ondersteunen bij gesprekken met een nieuwe werkgever. Durf de beslissingen te nemen die nodig zijn, het gaat immers om je eigen toekomst.

Vanuit ttif & werk wensen wij Johan ontzettend veel plezier met zijn nieuwe uitdaging!

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?