Wat is vitaliteit & lifestyle coaching

Vitaliteit & lifestyle coaching richt zich op het bevorderen van een gezonde en evenwichtige levensstijl, zowel fysiek als mentaal. Deze vorm van coaching omvat verschillende aspecten, waaronder voeding, beweging, stressmanagement en slaappatronen. Door middel van persoonlijke begeleiding en ondersteuning helpt een vitaliteit & lifestyle coach werknemers om hun energielevels te verhogen, stress te verminderen en algemeen welzijn te verbeteren. Dit kan bijdragen aan een verbeterde gezondheid, meer veerkracht en een hogere levenskwaliteit. Vitaliteit & lifestyle coaching is gericht op het creëren van duurzame gedragsveranderingen die leiden tot een gezonder en gelukkiger leven.

Resultaatgerichte, frisse aanpak

Bij ttif & werk hanteren we een resultaatgerichte en frisse aanpak als het gaat om vitaliteit & lifestyle coaching. Ons doel gaat verder dan alleen het aanreiken van tools voor een gezonder leven. We streven naar een blijvende verandering in vitaliteit, zowel in leefstijl als gedrag op de werkvloer. Door onze aanpak willen we werknemers continu motiveren en bewust maken van het belang van het besteden van aandacht aan hun gezondheid. Het uiteindelijke resultaat? Een gelukkige en productieve werknemer op zowel persoonlijk als professioneel vlak.

Hoe ziet vitaliteit & lifestyle coaching eruit?

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek krijgt de werknemer de kans om de coach beter te leren kennen en een vertrouwensband op te bouwen. Dit draagt bij aan een open en effectieve samenwerking gedurende het coachtraject. Verder praten we tijdens het intakegesprek ook over hoe de werknemer de coaching ziet in relatie tot zijn eigen doelen en behoeften. Dat is belangrijk om een goed actieplan op te stellen.

Verschillende vitaliteitsvraagstukken komen aan bod om een dieper inzicht te krijgen in de leefstijl, gezondheid en gewoontes van de werknemer. Ook wordt besproken hoe de werkomgeving, de werksector en het loopbaanperspectief van invloed kunnen zijn op de vitaliteit. Samen met de coach formuleert de werknemer het hoofddoel en eventuele subdoelen voor het coachtraject. De duur van het traject wordt op basis van de intake bepaald, meestal variërend van 3 tot 6 sessies.

Coachsessies

Na het intakegesprek volgt een persoonlijk actieplan met duidelijke doelstellingen. Dit plan vormt de basis van de coachsessies. Elke sessie krijgt de werknemer opdrachten mee die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling en het bereiken van een vitalere leefstijl. De coach stimuleert de werknemer om eenvoudige, positieve veranderingen direct door te voeren in hun dagelijks leven. Tijdens de coachsessies werken de coach en werknemer samen aan structurele oplossingen voor een duurzame verbetering van de vitaliteit en levensstijl.

Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Wat is het resultaat?

Het resultaat van vitaliteit & lifestyle coaching is een werknemer die niet alleen gemotiveerd is, maar ook beschikt over een positieve levensstijl. Dit vertaalt zich naar verschillende aspecten van het leven, waaronder verbeterde fysieke fitheid, mentale veerkracht en emotioneel welzijn. Door bewustere keuzes te maken op het gebied van voeding, beweging en stressmanagement, ervaart de werknemer een hoger energieniveau en een betere gezondheid. Dit heeft directe voordelen voor de inzetbaarheid op het werk, aangezien de werknemer zich fysiek en mentaal beter in staat voelt om taken uit te voeren en uitdagingen aan te gaan. Bovendien kan een positieve levensstijl bijdragen aan een vermindering van ziekteverzuim en een hogere productiviteit op de lange termijn. Kortom, het resultaat van vitaliteit & lifestyle coaching is een werknemer die klaar is om het beste uit zichzelf te halen, zowel op het werk als in het dagelijks leven. Heb je vragen of wil je meer weten? Vul dan onderstaand formulier in!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*