Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Outplacement bij ttif & werk is maatwerk en bestaat uit individuele coaching, testen en jobhunting. Alles is gericht op het vinden van nieuw werk. De coach adviseert, coacht, stuurt en ondersteunt.

Profielschets
De werknemer maakt bij aanvang van het traject een aantal testen om vaardigheden, mogelijkheden, talenten en ambities in kaart te brengen.

Intakegesprek
De uitkomsten bespreekt de coach met de werknemer tijdens een uitgebreide intake. De werknemer krijgt een concreet beeld van zijn of haar profiel, de beroepen die daar bij passen en concrete vacatures.

Tijd voor actie!
Met deze concrete informatie op zak  stelt de werknemer samen met de coach een actieplan op. Het doel is snel én duurzaam een nieuwe baan te vinden met behulp van de coach.

De coachsessies vinden ongeveer om de drie weken plaats. Tussen de sessies hebben coach en werknemer ook contact in de zoektocht naar nieuw werk. De coach biedt de werknemer hiervoor diverse tools aan. Afhankelijk van de behoefte ligt de focus op bijvoorbeeld solliciteren, presenteren of netwerken. De werknemer is in the lead en de coach biedt de gewenste support om tot een goed resultaat te komen. De invulling van de coachsessies is daarom altijd maatwerk.

Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Betrokken coach tijdens én na het traject

Een andere werkgever, een nieuwe werkomgeving dat kan wennen zijn. Onze service stopt niet zodra een werknemer een nieuwe baan heeft gevonden. De vaste coach houdt gedurende een aantal maanden nog contact met de werknemer. Andersom geldt, dat de werknemer contact kan opnemen met de coach bij vragen of advies.

Wat is het resultaat?

De werknemer maakt een mooie volgende stap in de loopbaan. Persoonlijk groei en inzicht in de talenten en kwaliteiten. De werknemer ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.