Hoe ziet een outplacement traject eruit?

Een outplacement traject bij ttif & werk is maatwerk en bestaat uit individuele coaching, testen en jobhunting. Alles is gericht op het vinden van nieuw werk. De coach adviseert, coacht, stuurt en ondersteunt.

Profielschets

De werknemer maakt bij aanvang van het traject een aantal testen om vaardigheden, mogelijkheden, talenten en ambities in kaart te brengen.

Intakegesprek

De uitkomsten bespreekt de coach met de werknemer tijdens een uitgebreide intake. De werknemer krijgt een concreet beeld van zijn of haar profiel, de beroepen die daar bij passen en concrete vacatures.

Tijd voor actie!

Met deze concrete informatie op zak  stelt de werknemer samen met de coach een actieplan op. Het doel is snel én duurzaam een nieuwe baan te vinden met behulp van de coach.

De coachsessies vinden ongeveer om de drie weken plaats. Tussen de sessies hebben coach en werknemer ook contact in de zoektocht naar nieuw werk. De coach biedt de werknemer hiervoor diverse tools aan. Afhankelijk van de behoefte ligt de focus op bijvoorbeeld solliciteren, presenteren of netwerken. De werknemer is in the lead en de coach biedt de gewenste support om tot een goed resultaat te komen. De invulling van de coachsessies is daarom altijd maatwerk.

Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Betrokken coach tijdens én na het outplacement traject

Een andere werkgever, een nieuwe werkomgeving: dat kan wennen zijn. Bij ttif & werk begrijpen we dat de overgang naar een nieuwe baan gepaard kan gaan met de nodige uitdagingen en aanpassingen. Daarom houdt onze service niet op zodra een werknemer een nieuwe baan heeft gevonden. Integendeel, onze betrokkenheid strekt zich uit tot na het afronden van het outplacementtraject.

De vaste coach blijft gedurende een aantal maanden nauw contact houden met de werknemer, en biedt ondersteuning en begeleiding waar nodig. Of het nu gaat om het acclimatiseren binnen een nieuwe werkomgeving, het omgaan met nieuwe taken en verantwoordelijkheden, of het overwinnen van eventuele obstakels, onze coaches staan altijd klaar om te helpen.

Bovendien is het contact tussen de werknemer en de coach niet eenzijdig. De werknemer kan te allen tijde contact opnemen met de coach voor vragen, advies of gewoon een luisterend oor. Dit biedt de werknemer een gevoel van continuïteit en ondersteuning, zelfs in de nieuwe fase van zijn of haar loopbaan.

Met deze voortdurende begeleiding en ondersteuning streven we ernaar om de werknemer een soepele overgang te bieden naar zijn of haar nieuwe baan, en om ervoor te zorgen dat hij of zij zich gesteund voelt gedurende het hele proces van loopbaanverandering.

Wat is het resultaat?

Het resultaat van het outplacementtraject is meer dan alleen het vinden van een nieuwe baan; het gaat om een transformatie op persoonlijk en professioneel niveau. Door de intensieve begeleiding en ondersteuning van onze coaches ervaart de werknemer niet alleen een mooie volgende stap in zijn loopbaan, maar ook een diepgaande persoonlijke groei. Tijdens het traject krijgt de werknemer inzicht in zijn unieke talenten, vaardigheden en kwaliteiten, wat hem in staat stelt om zijn volledige potentieel te benutten. Deze bewustwording en zelfkennis vormen de basis voor een toekomst met vertrouwen en optimisme. De werknemer staat sterker in zijn schoenen, is veerkrachtiger en klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Met meer zelfvertrouwen en een helder perspectief kijkt de werknemer vol optimisme naar de toekomst en staat hij klaar om zijn loopbaanpad verder te bewandelen.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*