Wat is werkdruk precies?

Om vast te stellen waar we het precies over hebben, stellen we onszelf eerst een vraag. Wat is werkdruk nu eigenlijk? Wanneer de taakeisen van een medewerker te hoog zijn, kan dat ervoor zorgen dat de werkdruk te hoog wordt voor diegene. De balans tussen de werkbelasting en de belastbaarheid van de werknemer is dan verstoord en zaak is dan om de werkdruk te verlagen, want anders kan het negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid en daarmee ook de prestaties.

Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Gevolgen van werkdruk

Bij langdurige hoge werkdruk kan het zelfs leiden tot werkstress met alle gevolgen van dien, zoals een burn-out. Werkdruk en werkstress worden vaak door elkaar gehaald, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Werkdruk verwijst naar de hoeveelheid werk die een werknemer moet volbrengen in een bepaalde tijd, terwijl werkstress een reactie is op deze hoge werkdruk en de ervaren spanning en druk die hieruit voortkomt.

Langdurige blootstelling aan hoge werkdruk kan leiden tot diverse fysieke en mentale gezondheidsproblemen, waaronder vermoeidheid, slaapproblemen, concentratieproblemen, stemmingswisselingen, en zelfs ernstigere aandoeningen zoals burn-out en depressie. Deze gevolgen hebben niet alleen impact op de werknemer zelf, maar ook op de werksfeer, de productiviteit en uiteindelijk de organisatie als geheel.

Met de werkdruk coaching van ttif & werk kunnen werknemers leren hoe ze effectief met werkdruk kunnen omgaan, stress kunnen verminderen en een gezonde balans tussen werk en privé kunnen behouden.

Haal het optimale uit jezelf

Met behulp van een vaste coach leert de werknemer namelijk om het optimale uit zichzelf en het werk te halen. Dit met als resultaat dat de werknemer geen hoge werkdruk meer ervaart, zich goed voelt en ook nog eens optimaal presteert; van werkdruk naar werkplezier dus! Omdat het bij iedere persoon andere manieren vereist om de werkdruk te verminderen, is werkdruk coaching echt maatwerk.

Het is in ieder geval belangrijk dat de werknemer tijdens dit proces gaat ervaren om op een optimale manier invulling te geven aan de dagelijkse werkzaamheden. Hij of zij krijgt dan ook inzichten en concrete handvaten aangereikt om grip te krijgen te houden op de op dat moment te hoge werkdruk.

Drie tot maximaal vijf individuele sessies

Tijdens dit proces worden ook de relatie en de samenwerking met collega’s en directe leidinggevenden meegenomen. Naast het werk komt soms ook een stuk privé aan bod. Opdrachten en oefeningen maken onderdeel uit van de werkdruk coaching, waarin aan structurele oplossingen wordt gewerkt. In drie tot maximaal vijf individuele sessies proberen wij de werknemer weer op weg te helpen en er voor te zorgen dat de te hoge werkdruk verdwijnt. De coaching is bedoeld voor alle werknemers die een te hoge werkdruk ervaren, beter willen omgaan met een werkdruk die te hoog is en optimaal invulling willen geven aan hun werkzaamheden.

Over ttif & werk

Bij ttif & werk staan we voor resultaat en aandacht. Al 50 jaar zijn wij dé specialist op het gebied van loopbaanadvies, coaching en meer. Persoonlijke aandacht en individuele coaching zijn dan ook dingen die wij bieden om in iedere situatie tot zo goed mogelijke resultaten te komen. Kennis en kwaliteit van het personeel, proactiviteit en heldere rapportages helpen daarbij.

Vermijd te hoge werkdruk met werkdruk coaching van ttif & werk!

Is of zijn er bij jou (een) werknemer(s) die last hebben van te veel werkdruk? Neem dan eens contact op met ttif & werk en wie weet kunnen wij jou wel van dienst zijn in deze situatie! Geïnteresseerd of heb je nog ergens vragen over? Schroom dan niet om deze te stellen via 020-5626364 (telefonisch) of per mail via info@ttifcompany.nl. Of vul onderstaand contactformulier in. Onze medewerkers helpen je met alle plezier verder om een zo gezond mogelijke sfeer te creëren op jouw werkvloer!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*