Hoe ziet loopbaanadvies bij ttif & werk eruit?

Als basis voor het uitgebreide adviesgesprek met de coach, vult de werknemer vooraf drie online testen in. Dit kan gewoon vanuit huis of op het werk op een tijdstip dat voor de werknemer het beste uitkomt. De online testen zijn onder andere gericht op de persoonskenmerken, de beroepswensen en -vaardigheden en het leervermogen bij de betreffende werknemer.

De uitkomsten van de testen komen aan bod in een uitgebreid persoonlijk gesprek met de coach. Dit gesprek duurt maximaal 1,5 uur. De werknemer bespreekt de huidige werksituatie, zijn of haar ambities, competenties, kwaliteiten en mogelijkheden. Het doel van de coach is samen met de werknemer de richting te bepalen en een effectieve route uit te stippelen voor een optimale en succesvolle loopbaan.

Voor meer informatie en onze tarieven. Download de flyer!

Wat is loopbaanadvies?

Loopbaanadvies biedt waardevolle begeleiding voor werknemers die streven naar persoonlijke en professionele groei, maar niet precies weten welke richting ze moeten nemen. Tijdens een loopbaanadviesgesprek gaat de werknemer samen met een deskundige loopbaanadviseur op zoek naar mogelijke groeipaden die hij of zij kan bewandelen. Het doel van dit gesprek is om inzicht te krijgen in de huidige positie van de werknemer op de arbeidsmarkt en om mogelijkheden voor de toekomst in kaart te brengen.

Wat levert loopbaanadvies op voor een werknemer?

Door dit nieuwe perspectief is jouw werknemer gemotiveerd, heeft energie voor 10 en is zich bewust van zijn of haar kwaliteiten en competenties. Het resultaat is een uitgebreid adviesverslag. Hierin staat onder andere wat mogelijke vervolgstappen zijn voor een betere invulling van de huidige functie, nieuw werk bij jou als werkgever of een volgende stap in de loopbaan.

Voor wie is loopbaanadvies bedoeld?

Het loopbaanadviesgesprek is bedoeld voor werknemers die zicht willen op hun positie in de arbeidsmarkt. Ook is het bedoeld voor werknemers die zichzelf en hun kwaliteiten beter willen leren kennen. Op die manier kunnen zij hun eventuele vervolgstappen beter in beeld brengen. Dit kan zowel binnen als buiten de organisatie zijn.

Loopbaanadvies bij ontslag of ziekte

Ook bij ontslag is het mogelijk om een loopbaanadvies aan te vragen. Juist dan is het goed voor de werknemer om een beeld te krijgen over waar zijn of haar krachten en mogelijkheden liggen. Bovendien komt de werknemer er op die manier achter welke positie die inneemt op de arbeidsmarkt en dat is zeer belangrijk om te weten wanneer je op zoek gaat naar nieuw werk.

Bij ziekte is het eveneens aan te raden om een loopbaanadviesgesprek te doen. Zowel voor de werkgever als voor de werknemer is het goed om te weten wat exact de mogelijkheden van de werknemer zijn. Kan hij of zij doorgroeien in het bedrijf of is een functie elders wellicht meer geschikt? In dit geval kan het ook nuttig zijn om te kijken naar tweede spoor traject. Dit is een traject waarbij de werknemer samen met de werkgever op zoek gaat naar een functie bij een ander bedrijf, omdat er binnen het bedrijf geen passend werk meer is. Of dit raadzaam is wijzen de resultaten van het uitgebreide adviesverslag uit.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

Veelgestelde vragen

Wanneer jouw werknemer op zoek is naar groei en niet exact weet in welke richting, kan loopbaanadvies goed van pas komen. Hierbij gaat de werknemer in gesprek met een coach om te bespreken waar zijn of haar kansen liggen. Het resultaat van dit efficiënte gesprek is inzicht krijgen in de positie en de mogelijkheden van de werknemer op de arbeidsmarkt.

Loopbaanadvies is handig wanneer een werknemer wil groeien, maar nog niet weet op welke manier. Op basis van de uitkomsten van het gesprek met de coach is de werknemer bewust van zijn of haar kwaliteiten en heeft de werknemer nieuw perspectief. Voordeel voor de werkgever is dat de werknemer dan weer meer gemotiveerd is en energie voor tien heeft.

Momenteel wordt er gewerkt aan nieuw aanbod voor subsidie voor loopbaanadvies. Hiervoor heeft de Rijksoverheid verschillende onderwijsinstellingen een subsidieverzoek gedaan. De verwachting is dat dit nieuwe aanbod in de eerste maanden van 2022 beschikbaar komt en loopt tot het einde van het jaar.

Voor loopbaanadvies hanteert ttif & werk een tarief van €395. Dit is exclusief 21% btw. Let wel: Dit tarief is een richtprijs. Wanneer de klant bepaalde wensen en behoeften heeft tijdens het traject, kan de prijs nog worden aangepast.

Soms zijn de kosten voor loopbaanadvies aftrekbaar bij de inkomstenbelasting. De coaching moet dan wel specifiek over jouw loopbaan of beroep gaan en je moet het zelf hebben betaald. Kosten boven de €250,- zijn in dat geval aftrekbaar. Betaalt iemand anders, bijvoorbeeld de werkgever? Dan heb je geen recht op aftrek.