Perspectief is key! 

Soms moeten werknemers een stap maken in hun carrière. Als gevolg van bijvoorbeeld automatisering, reorganisatie of overname. Bij ttif & werk zien we vaak dat het voor werknemers lastig is om die nieuwe stap te maken. Want, wat nu als je al jarenlang hetzelfde werk doet, fijne collega’s hebt en gelukkig bent met je functie? Hoe krijg je iemand dan gemotiveerd in beweging? Perspectief, dat is het sleutelwoord.

Gerichte begeleiding door coach

Een nieuwe stap in de carrière is spannend maar kan ook een mooie nieuwe fase in het werkende leven betekenen. Werknemers hebben daarom vaak baat bij goede begeleiding en ondersteuning in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Dit traject noemen wij outplacement. Door als werkgever een dergelijk traject aan te bieden, geef je de werknemer de mogelijkheid zich te richten op een nieuwe toekomst bij een andere werkgever. De werknemer krijgt de tijd om zonder al te veel druk op zoek te gaan naar die nieuwe droombaan.

Inzicht in competenties, drijfveren en geschikte functies

Samen met de coach wordt het antwoord gezocht op vragen als: in welke functies vind ik dezelfde motiverende uitdagingen en eventuele zekerheden? Hoe kan ik mijzelf verder ontwikkelen? Wat is mijn route eigenlijk naar de nieuwe baan? Maar soms volstaat ook een goede schets van het arbeidspotentieel, kansen en een top 10 aan geschikte banen. Dan biedt loopbaanadvies al uitkomst.

Goed werkgeverschap

Bekijk daarom wat het beste is voor jouw werknemer en waar de behoefte ligt. In beide gevallen maak je als werkgever een mooi gebaar naar je werknemer zodat hij of zij een volgende stap kan maken in de loopbaan. Klik hier voor meer informatie over outplacement. Wil je meer weten over loopbaanadvies.

Blog berichten

Hoe zorg je voor een goede werk-privébalans?

Het streven naar een goede balans tussen werk en privé is iets dat veel mensen lastig vinden. Dat geldt zowel…
verzuimgesprek

Wanneer 2e spoor inzetten?

Tweede spoor is een traject waarbij werkgever en werknemer samen op zoek gaan naar passend werk bij een andere werkgever.…
De signalen van hoge werkdruk

De signalen van hoge werkdruk

Soms merk je als werkgever of leidinggevende dat je een tijd veel op je bord neemt. Je ervaart hoge werkdruk…

Hoe kunnen wij je helpen?