Een burn-out als gevolg van werkdruk: zo onnodig!

Een burn-out als gevolg van werkdruk: zo onnodig!

Langdurige uitval van een medewerker door burn-out klachten. Bijna iedere werkgever loopt hier tegenwoordig wel een keer tegenaan. En dat terwijl een burn-out vaak zo onnodig is.. Echt! Je “risicogroep”?  Juist die medewerkers die nooit verzuimen, zich verantwoordelijk voelen en net een tandje harder werken dan de rest. De hoogvliegers ja, zij landen het hardst. Maar die burn-out… die ontstaat natuurlijk niet zomaar. Je hebt als werkgever mogelijk enorm liggen slapen!

Te hoge werkdruk

Aan een burn-out gaat eigenlijk altijd een langere periode van bijvoorbeeld werkstress of overwerken vooraf. Vaak ook nog eens gecombineerd met problemen of drukte in de privésfeer. Leidinggevenden zien dit over het hoofd. Of – erger nog – ze zien het gebeuren, maar weten niet hoe ze moeten ingrijpen. Een burn-out voorkomen is mogelijk, maar het is belangrijk dat er wordt gehandeld.

Werkdruk verminderen om erger te voorkomen

De burn-out is slechts één van de vele verzuimoorzaken die je volledig uit de medische hoek moet laten en waarbij de rol van de leidinggevende cruciaal is. Precies hetzelfde geldt voor die ziekmelding naar aanleiding van een stevig functioneringsgesprek, relatieproblemen of schulden. Een medewerker kan zich er natuurlijk uiteindelijk wel ziek door voelen. En dan gaat het erom dat je medewerkers de best mogelijke begeleiding coaching biedt. Maar je hoeft het niet zover te laten komen! Als je als leidinggevende signalen maar vroegtijdig herkent, je in gesprek gaat met de medewerker en preventief ingrijpt. Denk bij werkdruk aan een aanpassing in het takenpakket, een tijdelijke functiewijziging, het regelen van (onbetaald) verlof in combinatie met gerichte werkdruk coaching. Werkdruk verminderen is een preventieve maatregel die van cruciaal belang is. Onze werkdrukmeter kan uw knelpunten in kaart brengen.

ttif & werk: jouw partner voor werkdruk coaching

Er zijn dus een hoop mogelijkheden om op jouw afdeling de werkdruk aan te pakken. Wil je dit ook, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Geen stress…ttif & werk gaat je helpen. Wij hebben een effectief werkdruk coachingstraject ontwikkeld. Hierbij kijken we naar verschillende oplossingen, waaronder de werkdruk verminderen. Wil je hier meer over weten? Kijk dan ook vooral eens op www.ttifenwerk.nl/werkdrukcoaching en ontdek wat wij samen met de medewerker bereiken in maximaal drie tot vijf individuele coachingssessies gericht op werkdruk!

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?