Binnenhalen én behouden van young professionals

Het binnenhalen en behouden van young professionals is essentieel voor moderne werkgevers. Dit is een reden om young professional coaching in te zetten. Tegenwoordig is het niet alleen een uitdaging om jong talent aan te trekken, maar ook om ze gemotiveerd en betrokken te houden. Als werkgever streven naar aantrekkelijkheid is cruciaal. Het is belangrijk om nieuw talent niet alleen te werven, maar ook te behouden op lange termijn. Dit betekent dat je als werkgever moet investeren in het bieden van perspectief, groeikansen en zelfontwikkeling. Onze coaches begrijpen deze behoeften en zijn gespecialiseerd in het ondersteunen van zowel werkgevers als jonge werknemers bij het realiseren van hun volledige potentieel. Met gerichte coaching en begeleiding kunnen we helpen bij het creëren van een werkomgeving die jong talent aantrekt en inspireert om te blijven groeien en bloeien.

Belang van young professional development

Het ontwikkelen van jonge professionals is tegenwoordig essentieel voor het behouden van talent en het stimuleren van groei binnen een organisatie. Door te investeren in de ontwikkeling van vaardigheden, kennis en leiderschapskwaliteiten kunnen young professionals hun potentieel ten volle benutten en zichzelf blijven uitdagen. Dit draagt niet alleen bij aan hun persoonlijke groei, maar ook aan de groei en innovatie van de organisatie als geheel.

Hoe ziet coaching voor young professionals eruit?

 • Intakegesprek
  Young professional coaching start met een quickscan. Dit is de basis voor het intakegesprek. Bij ttif & werk geloven we dat coaching maatwerk is en op maat afgestemd moet worden op het werk, privéleven en het perspectief van de werknemer. De coach ondersteunt daar waar de behoefte ligt.
 • Doelgerichte coachsessies: face-to-face & online
  Uit het intakegesprek volgt een persoonlijk actieplan met doelstellingen. Dit plan vormt de basis van de coachsessies. Afhankelijk van de coachvraag vinden  3 tot 5 coachsessies plaats. De coach geeft de werknemer elke sessie opdrachten mee gericht op persoonlijke ontwikkeling en het beoogde doel. De coach stimuleert de werknemer om na te denken of het carrièrepad en actie te ondernemen door bijvoorbeeld andere mogelijkheden te onderzoeken. Centraal in de sessies staat het bespreken van resultaten en behaalde inzichten. De coach begeleidt de werknemer daarbij en stuurt bij waar nodig. Tussen de sessies door is regelmatig contact tussen coach en de werknemer over de voortgang. De werknemer kan het gehele traject rekenen op ondersteuning, motivatie en inzichten van zijn of haar vaste coach.

Wat is het resultaat?

Na het doorlopen van het traject heeft jouw werknemer inzicht in zijn of haar sterke kanten en gebieden die nog ontwikkeld kunnen worden, zowel op persoonlijk als op competentiegebied. Dit inzicht vormt de basis voor het nemen van weloverwogen beslissingen over de verdere loopbaan. Hij of zij is in staat zelf richting te geven aan de verdere loopbaan. Met een groter gevoel van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen staan ze stevig aan het roer van hun carrière, klaar om actie te ondernemen en hun professionele pad vorm te geven op een manier die past bij hun ambities en doelen.

Praktische tips voor het behouden van Young Professionals:

 • Bied mogelijkheden voor persoonlijke en professionele ontwikkeling, zoals mentorprogramma’s, trainingen en workshops.
 • Creëer een inclusieve en ondersteunende werkomgeving waarin young professionals zich gewaardeerd en gehoord voelen.
 • Zorg voor een goede work-life balance door flexibele werktijden en mogelijkheden voor thuiswerken aan te bieden.
 • Stimuleer een cultuur van erkenning en waardering door prestaties regelmatig te belonen en successen te vieren.
 • Luister actief naar de feedback en behoeften van young professionals en pas het beleid en de werkomgeving hierop aan.

Heb je vragen of wil je meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in!

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*