Rick en zijn succes

“Ik ben weer aan het werk dankzij de juiste begeleiding en steun van mijn mobiliteitscoach.”

Het succesverhaal van Rick Janssen

Sinds 1 oktober 2019 heeft Rick Janssen via het tweede spoor weer een leuke baan én gaat hij binnenkort starten met een opleiding. Wat twee jaar geleden nog bijna onmogelijk leek, is Rick dus toch gelukt.   

In oktober 2017 wordt Rick Janssen op zijn werk per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Helaas bleek hij erg ziek te zijn. Na een zware periode met veel therapieën en een uitgebreid revalidatieprogramma is Rick er klaar voor om rustig aan weer aan de slag te gaan. Dit gaat niet meer bij zijn huidige werkgever waardoor hij in het tweede spoor terecht komt. Wel komt hij door zijn werkgever in contact met ttif & werk. Daar maakt hij kennis met mobiliteitscoach Rene Huttinga. Hieronder leest u de ervaring van Rick met zijn mobiliteitscoach en de zoektocht naar een nieuwe geschikte baan.

rick-spotlight

Passend werk via het tweede spoor

Ik ben supergoed begeleid in het tweede spoor traject en succesvol gereïntegreerd. Rene, mijn mobiliteitscoach, heeft mij begeleid bij het nemen van haalbare stappen en het formuleren van een nieuw toekomstbeeld. Samen met hem heb ik mijn kansen in kaart gebracht en acties uitgezet. Uit de kernkwaliteitentest kwam naar voren dat een verzorgende functie mogelijk goed bij mij zou passen. Mede door de adviezen en goede steun van Rene ben ik via tweede spoor gestart met vrijwilligerswerk op een gesloten afdeling in een verpleeghuis. Dit bleek een schot in de roos! Het werk ging mij goed af en het gaf voldoening. De leiding van het verpleeghuis was ook erg enthousiast over mij.

Omdat het met mijn gezondheid gelukkig ook een stuk beter ging, kon ik mijn uren steeds verder uitbreiden. Dit resulteerde uiteindelijk in een sollicitatiegesprek met de leidinggevende van het verpleeghuis. Het sollicitatiegesprek voerde ik samen met mijn mobiliteitscoach en ging erg goed. Sinds 1 oktober 2019 ben ik officieel in dienst en binnenkort start ik zelfs met de VIG-opleiding (Verzorgende Individuele Gezondheidszorg, niveau 3). Wat heb ik daar ontzettend veel zin in!

Na een periode van slechte lichamelijke en geestelijke gezondheid had ik nooit meer verwacht weer zover te komen. Ik ben dan ook erg blij met de professionele coaching en hulp van Rene. Hij heeft super geholpen en een nieuw perspectief geboden!

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?