Krapte op de arbeidsmarkt en tweede spoor

Passend werk via tweede spoor

Die krapte op de arbeidsmarkt, wat betekent dat eigenlijk voor kandidaten in spoor 2? Wij zien dat dit voor hen een mooie kans is. Al een aantal jaar lag ons plaatsingspercentage nieuw werk rond de 70%. De afgelopen maanden zien wij dit stijgen: ondertussen plaatsen wij 81% van onze kandidaten uit op nieuw werk!

Na langdurig uitval door ziekte maken onze kandidaten in een spoor 2 traject weer (hun eerste) stappen richting de arbeidsmarkt. De kandidaten gaan samen met onze coaches op zoek naar nieuw en passend werk. Dit betekent doorgaans ander werk dan waarvoor ze zijn opgeleid. Hoe fijn is het dan dat door de uitdagingen op de arbeidsmarkt onze kandidaten zoveel mogelijk nieuwe branches, sectoren en functies kunnen verkennen?

Tweede spoor: re-integratie met hulp van een coach

Re-integratie via tweede spoor is vaak een intensief traject voor een werknemer. Diverse factoren bepalen het succes van het traject waaronder dus de situatie op de arbeidsmarkt. Bij krapte is de kans op nieuw, passend werk groter dan wanneer er is sprake is van een ruime arbeidsmarkt. Overige factoren die van invloed zijn:
de aard van de beperking, opleidingsniveau, loopbaanverleden en inzetbaarheid. Tot slot is de klik met de tweede spoor coach ook van groot belang. Natuurlijk houdt de werknemer zelf regie over zijn of haar re-integratie tweede spoor. De coach adviseert, ondersteunt, motiveert en faciliteert.

Wat maakt ons traject tweede spoor dan zo succesvol?

  • Persoonlijke en individuele begeleiding van een vaste en betrokken coach uit de regio
  • Ons landelijke netwerk met werkgevers
  • De continue focus op activering, perspectief en resultaat
  • De korte lijnen met de werkgever en arbodienst

Re-integratie via tweede spoor?

Ben jij op zoek naar een re-integratiebureau waarbij tweede spoor in de meeste gevallen tot een succesvolle uitplaatsing leidt? Werknemers die een traject tweede spoor volgen, krijgen een vaste coach uit de regio. Wij gaan voor het meest optimale resultaat: nieuw en passend werk! Gedurende het traject houdt de coach contact met de werknemer en werkgever zodat er tussentijds eventueel kan worden bijgestuurd. Alle gesprekken en activiteiten legt de coach – met behoud van de privacy van de werknemer – vast in een uitgebreide rapportage . Ook na de afronding van het traject is er nog contact tussen de coach en de werknemer. Dat mag je verwachten van tweede spoor bij ttif & werk.

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?