Thuiswerken: 10 tips voor een goede balans

Thuiswerken, we mogen weer! Ontzettend belangrijk natuurlijk. Alleen, hoe maak je het nu ook plezierig en behoud je een goede werk/privé balans?

Volledig thuiswerken is weer de norm. Is dat nu een zege of een vloek voor je productiviteit, werkplezier en werk/privé balans? Natuurlijk, we kennen de voordelen: geen files of reistijd, even een blokje om en als het goed is tijd om goed te lunchen. Aan de andere kant, we waren ook net weer gewend om toch 1 of 2 dagen naar kantoor te gaan. Echt contact met collega’s en ouderwets aan de vergadertafel te zitten. Het voelde weer een klein beetje normaal.

En nu zijn we weer terug bij af. Tenminste, zo voelt dat wel voor de meeste mensen. Weer een nieuw of ander werkritme, je collega’s op andere manieren zien en spreken in combinatie met je huishouden anders organiseren én ook weer beperkingen in onze vrijetijdsbesteding. Verzuim ligt door deze veranderingen op de loer bijvoorbeeld door verstoorde werk/privé balans, stressklachten of zorgen en angst. Misschien wel meer dan de eerste keer dat we noodgedwongen volledig zijn gaan thuiswerken. De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan: kortere dagen, minder zon en minder weerstand. Voor de meeste mensen een extra uitdaging om niet in een dip te raken en goed voor zichzelf te blijven zorgen.

Hoe houd je thuiswerken gezond en in balans, nu het er op lijkt dat dit voorlopig wel het vooruitzicht is? Wij delen hieronder de 10 beste tips met jou!

Blog berichten

De signalen van hoge werkdruk

De signalen van hoge werkdruk

Soms merk je als werkgever of leidinggevende dat je een tijd veel op je bord neemt. Je ervaart hoge werkdruk…
rol wekgever bij loopbaanontwikkeling

De rol van de werkgever bij loopbaanontwikkeling

Als werkgever of leidinggevende hoop je bij het aannemen van een werknemer dat deze op de juiste plek zit, zowel…
wat is een bore-out

Wat is een bore-out?

Een bore-out is een depressief en vermoeid gevoel als gevolg van extreme verveling op de werkvloer. Het treedt vooral op…

Hoe kunnen wij je helpen?