Thuiswerken: 10 tips voor een goede balans

Thuiswerken, we mogen weer! Ontzettend belangrijk natuurlijk. Alleen, hoe maak je het nu ook plezierig en behoud je een goede werk/privé balans?

Volledig thuiswerken is weer de norm. Is dat nu een zege of een vloek voor je productiviteit, werkplezier en werk/privé balans? Natuurlijk, we kennen de voordelen: geen files of reistijd, even een blokje om en als het goed is tijd om goed te lunchen. Aan de andere kant, we waren ook net weer gewend om toch 1 of 2 dagen naar kantoor te gaan. Echt contact met collega’s en ouderwets aan de vergadertafel te zitten. Het voelde weer een klein beetje normaal.

En nu zijn we weer terug bij af. Tenminste, zo voelt dat wel voor de meeste mensen. Weer een nieuw of ander werkritme, je collega’s op andere manieren zien en spreken in combinatie met je huishouden anders organiseren én ook weer beperkingen in onze vrijetijdsbesteding. Verzuim ligt door deze veranderingen op de loer bijvoorbeeld door verstoorde werk/privé balans, stressklachten of zorgen en angst. Misschien wel meer dan de eerste keer dat we noodgedwongen volledig zijn gaan thuiswerken. De herfst heeft inmiddels zijn intrede gedaan: kortere dagen, minder zon en minder weerstand. Voor de meeste mensen een extra uitdaging om niet in een dip te raken en goed voor zichzelf te blijven zorgen.

Hoe houd je thuiswerken gezond en in balans, nu het er op lijkt dat dit voorlopig wel het vooruitzicht is? Wij delen hieronder de 10 beste tips met jou!

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?