Loopbaanbegeleiding is maatwerk

Loopbaanbegeleiding het woord zegt het al: het begeleiden van mensen in hun loopbaan. Dit kan in vele vormen, waarbij elke vorm om een andere aanpak vraagt. Pak je loopbaanbegeleiding goed aan dan levert dit voor zowel jouw werknemer als voor de organisatie voordeel op. Je voorkomt uitval, je geeft jouw medewerker de kans te achterhalen wat de loopbaanwensen zijn of ondersteuning bieden bij het realiseren van de loopbaandoelstellingen.

Loopbaanbegeleiding via ttif & werk

Goede loopbaanbegeleiding vraagt dus om maatwerk. Iedereen is anders en heeft de behoefte aan een andere aanpak. Belangrijk is om samen met jouw medewerker te achterhalen welke manier van loopbaanbegeleiding het meest passend is bij de situatie. Om je op weg te helpen, lees je hieronder meer over de verschillende vormen van loopbaanbegeleiding die ttif & werk aanbiedt:

Loopbaangeleiding bij een specifieke hulpvraag.

Met een uitgebreide loopbaanscan brengen wij de arbeidsmarktpositie van jouw werknemer in kaart, gebaseerd op talenten, ambities, functies, met eventueel concrete vacatures.

Loopbaanbegeleiding na uitval zoals tweede spoor, burn-out of ontslag.

Dit richt zich veel meer op het bieden van perspectief met als doel nieuw, passend werk, een duurzame terugkeer in de eigen functie of een nieuwe functie bij de huidige werkgever.

Loopbaanbegeleiding bij een carrière switch.

De focus ligt hier op het bepalen van de nieuwe loopbaankoers via een uitgebreid loopbaanadvies. Welke talenten en competenties zijn er nodig om die switch te maken en welke stappen zet een kandidaat om zijn doel te bereiken?

Loopbaanbegeleiding getuigt van goed werkgeverschap

De gemeenschappelijke deler van deze vormen van loopbaanbegeleiding is dat onze coaches mensen begeleiden waarbij de loopbaan is gestokt of helemaal geen beweging meer in zit.

Wees zuinig op jouw medewerkers en gun ze loopbaanbegeleiding. Jij toont daarmee goed werkgeverschap en geeft jouw medewerkers motivatie, perspectief en energie. Of ze nou bij jou blijven werken of een volgende stap zetten in de loopbaan.

 

 

Blog berichten

De signalen van hoge werkdruk

De signalen van hoge werkdruk

Soms merk je als werkgever of leidinggevende dat je een tijd veel op je bord neemt. Je ervaart hoge werkdruk…
rol wekgever bij loopbaanontwikkeling

De rol van de werkgever bij loopbaanontwikkeling

Als werkgever of leidinggevende hoop je bij het aannemen van een werknemer dat deze op de juiste plek zit, zowel…
wat is een bore-out

Wat is een bore-out?

Een bore-out is een depressief en vermoeid gevoel als gevolg van extreme verveling op de werkvloer. Het treedt vooral op…

Hoe kunnen wij je helpen?