Loopbaanbegeleiding is maatwerk

Loopbaanbegeleiding, het woord zegt het al: het begeleiden van mensen in hun loopbaan. Dit kan in vele vormen, waarbij elke vorm om een andere aanpak vraagt. Pak je loopbaanbegeleiding goed aan dan levert dit voor zowel jouw werknemer als voor de organisatie voordeel op.

Voordelen loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding biedt tal van voordelen voor mensen die hun professionele ontwikkeling willen bevorderen. Door middel van loopbaanbegeleiding kunnen mensen hun carrièredoelen verduidelijken, hun sterke punten identificeren, hun vaardigheden verbeteren en strategieën ontwikkelen om obstakels te overwinnen. Daarnaast biedt loopbaanbegeleiding een ondersteunend en motiverend kader om zelfvertrouwen op te bouwen en positieve veranderingen aan te brengen in hun loopbaan.  Je geeft jouw medewerker de kans te achterhalen wat de loopbaanwensen zijn of biedt ondersteuning bij het realiseren van de loopbaandoelstellingen. Ook voorkom je uitval door loopbaanbegeleiding. Wanneer werknemers tevreden zijn met hun baan heeft dit niet alleen een positieve werking op de werknemer, maar ook op het bedrijf als geheel.

Loopbaanbegeleiding via ttif & werk

Goede loopbaanbegeleiding vraagt dus om maatwerk. Iedereen is anders en heeft de behoefte aan een andere aanpak. Belangrijk is om samen met jouw medewerker te achterhalen welke manier van loopbaanbegeleiding het meest passend is bij de situatie. Om je op weg te helpen, lees je hieronder meer over de verschillende vormen van loopbaanbegeleiding die ttif & werk aanbiedt.

Loopbaangeleiding bij een specifieke hulpvraag

Met een uitgebreide loopbaanscan gaan we dieper in op de individuele hulpvraag van jouw werknemer. We analyseren niet alleen de huidige arbeidsmarktpositie, maar ook de specifieke talenten, ambities en functies die bij de persoon passen. Door concrete vacatures te verkennen, bieden we gerichte ondersteuning om de juiste carrièrestappen te zetten.

Loopbaanbegeleiding na uitval zoals tweede spoor, burn-out of ontslag.

Loopbaanbegeleiding na uitval, zoals bij een tweede spoor traject, burn-out of ontslag, is gericht op het herstellen van werkgerelateerde gezondheidsproblemen en het creëren van perspectief voor de toekomst. We bieden ondersteuning bij het verkennen van nieuwe carrièremogelijkheden, het ontwikkelen van coping-strategieën en het herwinnen van zelfvertrouwen voor een succesvolle terugkeer naar de arbeidsmarkt. Ook gaan we samen met de werknemer op zoek naar concrete vacatures die passen bij zijn of haar wensen, kwaliteiten en doelen.

Loopbaanbegeleiding bij een carrière switch

Bij loopbaanbegeleiding voor een carrièreswitch staat het verkennen van nieuwe loopbaantrajecten centraal. We helpen werknemers bij het identificeren van hun talenten, het evalueren van hun huidige vaardigheden en het vaststellen van hun professionele doelen. Door middel van uitgebreid loopbaanadvies en strategische planning ondersteunen we hen bij het nemen van de juiste stappen om een succesvolle overgang naar een nieuwe carrière te realiseren. Op deze manier zorg jij als werkgever ook voor een makkelijkere overgang.

Trend loopbaanbegeleiding

Loopbaanbegeleiding is een steeds belangrijker wordende trend in de moderne arbeidswereld. Werknemers zoeken niet alleen naar banen, maar ook naar betekenisvol werk dat aansluit bij hun waarden, interesses en ambities. Deze trend past in de huidige werkmindset van continue ontwikkeling en ‘levenslang leren’.

Loopbaanbegeleiding biedt een gestructureerde aanpak om individuen te helpen bij het verkennen van carrièremogelijkheden, het ontwikkelen van hun professionele identiteit en het nemen van weloverwogen loopbaanbeslissingen. Ontdek hoe deze opkomende trend jouw carrière kan transformeren en je kan helpen bij het bereiken van professioneel succes en voldoening.

Loopbaanbegeleiding getuigt van goed werkgeverschap

De gemeenschappelijke deler van deze vormen van loopbaanbegeleiding is dat onze coaches mensen begeleiden waarbij de loopbaan is gestokt of helemaal geen beweging meer in zit.

Wees zuinig op jouw medewerkers en gun ze loopbaanbegeleiding. Jij toont daarmee goed werkgeverschap en geeft jouw medewerkers motivatie, perspectief en energie. Of ze nou bij jou blijven werken of een volgende stap zetten in de loopbaan.

Heb je vragen of wil je meer weten over loopbaanbegeleiding? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier.

Contactformulier

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?