‘Niet lekker in je vel zitten’ leidt tot verzuim

‘Niet op je plek zitten’ is onnodig!

Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft een baan die niet aansluit bij de studie of ambities. Dit is niet altijd een bewuste keuze en leidt regelmatig tot onvrede over het werk. Toch is het voor veel werknemers een te grote stap om het roer om te gooien. Financiële onzekerheid is één van de meest voorkomende redenen. De onvrede blijft en het werkplezier blijft uit. De werknemer raakt uiteindelijk gedemotiveerd, waardoor ook de productiviteit afneemt. De werkzaamheden worden doelloos uitgevoerd en de échte toegevoegde waarde is er ook niet (meer). Sterker nog, uiteindelijk resulteert deze situatie vaak in onnodig langdurig verzuim. Tijd voor actie dus! Want jij als werkgever kan je werknemer perspectief bieden en goed helpen om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. En hier zijn nog subsidies voor beschikbaar ook!

Motivatie zorgt voor beweging

Wat motiveert je werknemer? Een belangrijke vraag om antwoord op te krijgen als jij jouw werknemer weer in beweging wilt krijgen. Motivatie is de bereidheid om je ergens voor in te spannen. Dat komt van binnenuit en kan niet door een ander worden opgelegd. De verantwoordelijkheid ligt in deze dus bij de werknemer. Jij als werkgever kunt hierin faciliteren.

Laat je werknemer daarom opnieuw ontdekken wat zijn of haar persoonlijke drijfveren en talenten zijn. Daarnaast is het belangrijk om een werknemer te stimuleren na te denken over zijn of haar ambities en toekomstperspectief. Een loopbaancoach van ttif & werk kan de werknemer hier goed bij helpen. Loopbaanadvies bij ttif & werk betekent zicht op:

  • Kwaliteiten, ambities en talenten
  • Passende beroepsprofielen
  • Interne en externe functies
  • Mogelijkheden op de regionale arbeidsmarkt
  • Afstand en route tot concrete vacatures

Loopbaanadvies is niet alleen geschikt voor werknemers die zich willen richten op hun carrièreontwikkeling, maar ook voor mensen die vanuit preventie of verzuim een nieuwe baan zoeken.

Beperkte financiële middelen? SLIM subsidie biedt mogelijkheden

Vanaf maart 2020 is het voor MKB-bedrijven mogelijk om een subsidie aan te vragen voor trainingen en loopbaanadviezen. De overheid wil hiermee stimuleren dat werknemers zich blijven ontwikkelen.

Wij bieden ondersteuning bij de aanvraag van de subsidie, zodat je snel aan de slag kunt met het traject. Alle sectoren komen in aanmerking voor SLIM en de aanvraagprocedure start op 2 maart en loopt tot 31 maart. In september volgt een nieuwe aanvraagronde. Het gaat om een structurele subsidie waarvoor de overheid jaarlijks € 48 miljoen vrijmaakt. Er kan tot een bedrag van € 25.000 worden aangevraagd. Heb je vragen over de subsidie(voorwaarden) of onze trajecten? Twijfel niet, we staan voor je klaar!

Blog berichten

wat doet een loopbaanadviseur

Wat doet een loopbaanadviseur?

Een loopbaanadviseur geeft zoals de naam al doet vermoeden advies over de loopbaan. Dit in de breedste zin van het…
Wat is timemanagement header

Wat is timemanagement: 6 tips voor succes

Timemanagement, de een is er gek op en de ander gruwelt al van het woord. Feit is dat goed timemanagement…
Tips voor effectief werken

6 tips voor efficiënt en effectief werken

Zo efficiënt en effectief mogelijk werken, daar streven we graag naar. Maar dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je…

Hoe kunnen wij je helpen?