Werkdrukmeter

Houd grip op werkdruk, herken de signalen en voorkom onnodig uitval van werknemers. De werkdrukmeter helpt jou daarbij!

Ervaren jouw werknemers dagelijks stress? Loopt je team op hun laatste tandvlees? Vallen er steeds meer werknemers uit met mentale klachten als gevolg van werkdruk? Bij een te hoge werkdruk is de verhouding tussen iemands werkbelasting en de belastbaarheid uit balans. Het kan zijn dat er te veel werk is, dat er te weinig tijd beschikbaar is of dat werk en privé niet in balans zijn.

Als je de werkdruk op je team laat voor wat het is, dan loopt het verzuim onder jouw werknemers al snel op. Zonde! Want zover hoeft het niet te komen. Sterker nog, het vroegtijdig signaleren van en acteren op werkdruk voorkomt juist uitval!

Vrijblijvend een kennismakingsgesprek?

Focus op nieuw perspectief en resultaat

Persoonlijke aandacht en individuele coaching

Een vaste coach uit de regio

Kennis en kwaliteit

Proactief en heldere rapportages

Een volgende stap in de loopbaan

Hoe ziet de werkdrukmeter eruit?

Hoe hoog de werkdruk op jouw afdeling is, hoe werknemers dit ervaren en waar precies de knelpunten liggen, brengen wij in kaart met de Werkdrukmeter. Dit meetinstrument hebben wij samen met onderzoeksbureau Motivaction ontwikkeld. Je krijgt hiermee een volledig beeld van de factoren die bijdragen aan de werkbeleving binnen je organisatie, afdeling of team. Ook ontvang je een adviesrapport met mogelijke oplossingen om meer grip te krijgen op werkdruk.

De Werkdrukmeter start met een uitgebreid intakegesprek. In dit gesprek maken we een eerste analyse van de organisatie en de verzuimcultuur en bespreken we samen de implementatie van de Werkdrukmeter. Denk hierbij onder andere aan de planning, rolverdeling en interne communicatie. We nemen vervolgens online een anonieme enquête af onder jouw werknemers. De enquête bestaat uit totaal vijftien vragen onderverdeeld in vijf categorieën:

  1. Steun van collega’s
  2. Steun van de werkgever
  3. Tevredenheid inhoud en niveau werkzaamheden
  4. Mentale en fysieke werkbelasting
  5. Gedrevenheid versus perfectionisme

Uit de enquête volgt een uitgebreide rapportage met een analyse van de mate van werkdruk per categorie. Je krijgt een antwoord op onder andere de volgende vragen:

  • In welke mate is werkdruk daadwerkelijk een urgent topic binnen de organisatie?
  • Welke factoren dragen bij aan de werkdruk(beleving) onder jouw werknemers?
  • Welke interventies dragen bij aan meer grip op een verlaging van de werkdruk?

In een daaropvolgend adviesgesprek bekijkt een coach van ttif & werk samen met jou welke interventies mogelijk bijdragen aan het terugdringen van de werkdruk(beleving) binnen de organisatie.

Wat levert het op?

De werkdrukmeter geeft een helder beeld van de werkdruk(beleving) en de oplossingsrichting. Het biedt handvatten om gericht de werkdruk organisatiebreed én op individueel niveau aan te pakken. De Werkdrukmeter is anoniem, maar er bestaat natuurlijk de mogelijkheid voor werknemers om de gegeven antwoorden kenbaar te maken en uitdagingen te bespreken met jou of één van onze coaches.

Wanneer en voor wie is de Werkdrukmeter interessant?

Voor alle werknemers, een vestiging of een team binnen jouw organisatie.
Heb je als leidinggevende of manager het vermoeden dat werknemers werkdruk ervaren of dat er door veranderende omstandigheden mogelijk werkdruk kan ontstaan? Dan heb je baat bij de Werkdrukmeter.

Wat kost de Werkdrukmeter?

Het tarief voor de Werkdrukmeter is maatwerk en afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over de tarifering.

Ben je geïnteresseerd of heb je nog ergens vragen over? Neem in dat geval dan vrijblijvend contact met ons op. Onze medewerkers helpen je met alle plezier verder. Wij zijn telefonisch te bereiken via 020-5626364. Liever contact per mail? Stuur dan een mail naar info@ttifcompany.nl. Schroom niet om contact op te nemen!

Direct een offerte opvragen?

Wij vertellen je graag wat wij voor jou kunnen betekenen. Vul jouw naam en telefoonnummer in. Wij bellen jou dan zo snel mogelijk terug om jouw wensen te bespreken voor een offerte op maat.

Neem contact op!

Succesverhalen

Lees hier het verhaal van Marrie. Mijn naam is Marrie en ik woon in Leiden. Ik ben op een gegeven moment uitgevallen voor mijn eigen werk om medische redenen en…
Lees hier het succesvolle plaatsingsverhaal van Ton Falkenburg. Ton is een 57 jarige man die in 2016 is uitgevallen voor zijn eigen werk vanwege mentale beperkingen. In juli 2017 werd…
“Ik ben weer aan het werk dankzij de juiste begeleiding en steun van mijn mobiliteitscoach.” Het succesverhaal van Rick Janssen Sinds 1 oktober 2019 heeft Rick Janssen via het tweede spoor weer…
Menu