Ruud en zijn succes

Re-integreren met een duidelijk doel. Een nieuwe baan met minder stress!

Een baan met voldoende uitdaging, maar minder stress. Dat hoopte Ruud uit zijn traject tweede spoor te halen via ttif & werk. En dat is gelukt! Sinds afgelopen maart is Ruud gestart als Apple Systeembeheerder. Hij heeft het erg naar zijn zin bij zijn nieuwe werkgever en volgt momenteel diverse trainingen om zichzelf verder te ontwikkelen. Hoe Ruud zijn doel heeft bereikt, lees je hieronder.

Een coach die er écht voor je is
Het traject van Ruud start met een kennismaking met zijn coach Linda en een uitgebreide intake. Het valt Ruud direct op dat zijn coach hem een luisterend oor biedt. “Linda is er écht voor mij. Zij luistert met aandacht en is ook optimistisch. Dit maakte mijn traject fijn en persoonlijk.”

Arbeidsmarktoriëntatie en passende functies
Ruud had een duidelijk doel voor ogen. Namelijk een baan die hem veel minder stress oplevert, zodat hij niet nog een keer burn-out thuis zou komen te zitten. Samen met zijn coach heeft Ruud stap voor stap bekeken wat voor een toekomstige baan bij hem zou passen. “Eerst hebben we uitgebreid besproken wat ik graag zou willen en wat juist niet. Eenmaal dat in kaart gebracht zijn wij ons gaan oriënteren op mogelijke beroepen en branches.”

Een concreet stappenplan: van opstellen cv naar solliciteren
Daarna was het tijd om daadwerkelijk in actie te komen! “Van het opstellen van een cv en een goede introductie over mijzelf tot en met het aanmaken en vullen van een LinkedIn profiel. Ik heb het allemaal, met hulp van mijn coach, gedaan.” De inspanningen van Ruud op zijn online zichtbaarheid werpen zijn vruchten af. Geïnteresseerde werkgevers weten hem via LinkedIn te vinden. Zo ook zijn huidige werkgever.

Maatwerk is mogelijk
“Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn traject. Natuurlijk omdat deze succesvol is afgerond, maar ook door de rustige aanpak van Linda. Voor mij werkte het bijvoorbeeld beter om vaker en korter een coachafspraak te plannen, dan eens in de drie weken een uitgebreide sessie. Voor mij een stok achter de deur waardoor ik gemotiveerd bleef.”

Vanuit ttif & werk wensen wij Ruud ontzettend veel plezier met zijn nieuwe uitdaging!

Hoe kunnen wij je helpen?    Menu